Dwergkeesjes en ruien - is zo veel vacht verlies normaal?

Dwergkeesjes en ruien - is zo veel vacht verlies normaal?

De Dwergkees/Pomeranian

Een dwergkees (keeshond) maakt deel uit van de Spitz familie en heeft van natuur een natuurlijke dubbel vacht. De dwergkees staat bekend voor zijn vacht, zeer lang en volumineuze met een dikke ondervacht. De F.C.I beschrijft deze als lang, recht, volumineuze top vacht en een korte dikke ondervacht.Wat betekent dit bij de rui?

Een natuurlijke dubbel vacht is een vacht die ruift met de seizoenen. Dit geldt zowel voor reutjes als voor teefjes. Teefjes hebben tevens ook een rui periode tijdens de loopsheid en een “extreme” rui na het bevallen van pups . Bij de rui verliezen ze bijna alle ondervacht en ze houden alleen een dunne top laag op het lichaam.

Puppies hebben ook een extreme rui fases. Het moment zal aanbreken waar je je afvraagt wat voor hond je hebt gekocht en of je misschien een bezoek moet brengen aan de dierenarts… deze fase is bekend als de “uglies”! In deze periode valt alle puppy vacht uit om plaats te maken voor de volwassen vacht.

In de uglies /rui fase is wanneer jij als eigenaar, meer dan ooit, voor de huid en vacht moet zorgen! wat je in deze periode doet heeft een grote invloed op hoe snel de oude vacht uitvalt en hoe snel de nieuwe vacht groeit. Op dit moment MOET de puppy vacht er uit! Dit is niet alleen normaal, maar een natuurlijke noodzakelijkheid.

Wat moet je als eigenaar doen?

Deze fase helpen: borstel je hondje meer dan normaal. Gebruik de juiste borstels /kammen! Gebruik ook bij het borstelen een beschermende spray zoals de Nogga Biphasic spray om de nieuwe vacht te hydrateren en te beschermen. Was je hondje meer dan je normaal zou doen. Op dit moment kan een premium derma cosmetische product heel veel voordelen bieden aan de huid aan vacht van je hondje. Wanneer je de juiste producten gebruikt gaat de rui fase sneller voorbij. De oude vacht valt sneller uit zodat de nieuwe vacht sneller kan aangroeien. Wij raden de Nogga Purifying shampoo en Olive balsam aan, deze zit bomvol met eiwitten, vitaminen, mineralen en omega 3 & 6 vetten. De huid van je hondje zal de boost krijgen die het nodig heeft om de oude vacht los te laten zodat nieuwe vacht kan groeien.Wees niet bang om je hondje te borstelen. Wees niet bang om de puppy vacht te verwijderen. Je pupje gaat nu door een transformatie van rups tot vlinder en zij hebben jouw hulp nodig! 

Mochten er vragen zijn over conditie van de vacht van uw hond (bijvoorbeeld als het nog kort en wollig is rond de 8-12 maanden leeftijd (of ouder), aarzel niet contact met ons op te nemen. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring met de huid en vacht.

Wij wensen u een snelle rui fase!

Vorig artikel Het gaat niet helemaal perfect met de huid van mijn hond... hulp!
Volgend artikel Plukken - luxe of noodzaak?

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods