Nogga: écht unieke huisdierverzorging

Nogga is het enige dermocosmetische product dat in Europa verkrijgbaar is en is samengesteld met natuurlijke actieve stoffen. Dermocosmetica is waar cosmetica en dermatologie - of grofweg schoonheid en gezondheid - samenkomen. Om in aanmerking te komen als dermocosmetisch product, moet een product actieve ingrediënten bevatten waarvan de effectiviteit is vastgesteld door middel van rigoureuze laboratoriumtests. Dermocosmetische producten zijn speciaal ontwikkeld om de gezondheid van de huid te bevorderen en te herstellen. Ze beschermen tegen de vele lasten van het moderne leven van ons huisdier en helpen bij het bestrijden van natuurlijke huidveroudering. Bij Nogga zijn we van mening dat onze huisdieren de best mogelijke zorg verdienen en daarom brengen we de revolutie in huid- en vachtverzorging tot leven via ons assortiment.

De geschiedenis inhalen

In de afgelopen jaren is er veel vooruitgang geboekt op het gebied van wetenschap en onderzoek naar de huid en geschikte huidverzorgingsproducten voor de mens. En dat is maar goed ook! Anders zouden we bijvoorbeeld in plaats van zonnebrandcrème, allemaal nog steeds dit soort maskers dragen wanneer wij van de zon genieten:

Anno 1928 - Een masker bedoeld om de huid tegen de zon te beschermen.

Hoewel er in de mensenwereld eindeloze vooruitgang werd geboekt in de huidverzorgingsindustrie, kwam er niet veel van deze vooruitgang terecht in de wereld van dierenverzorging. Hierdoor ontstond een duidelijke achterstand in kennis en kwalitatieve producten, gepaard met onzekerheden en soms naïeve houvast aan de ouderwetse huid- en vachtverzorgingspraktijken voor onze huisdieren.
Wij mensen erkennen al jaren hoe belangrijk het is om onze huid te beschermen om problemen te voorkomen. Waarom passen we deze kennis niet toe op onze huisdieren? Het feit dat de huid van een hond 7x dunner is dan die van ons, benadrukt alleen maar hoe belangrijk de juiste verzorging is. (En geloof het of niet: de huid van een kat is zelf tot 13x dunner dan die van ons!)

VAN GEZONDHEID NAAR SCHOONHEID

Tegenwoordig hebben we een beter begrip van hoe de huid van onze huisdieren werkt en de rol die deze speelt bij de bescherming tegen externe (stress)factoren. Of we het nu hebben over hoe slecht jouw hond kan ruiken nadat deze nat is geworden, of hoe sommige huisdieren een reactieve huid vertonen wanneer ze in contact komen met allergenen zoals gras, we weten nu veel meer over de huid, de processen die zowel aan de binnenkant en de buitenkant aan het werk zijn en de huidaandoeningen die zich kunnen ontwikkelen.

En dit betere begrip is niet alleen voorbehouden aan specialisten - verantwoordelijke eigenaren van gezelschapsdieren zijn zich steeds meer bewust geworden van de behoefte aan werkelijk effectieve producten — en het gebrek aan beschikbaarheid hiervan. Het was tijd voor verandering! Een verandering die werd bevorderd door Nogga's ontwikkelingen van producten waarvan de beschikbaarheid en werkzaamheid voorheen beperkt was tot de geneeskunde.

DIEPGAANDE ACTIE

Dermocosmetische producten bieden een diepgaande werking. Strikt genomen zijn het geen schoonheidsproducten; niettemin versterken ze zeker de schoonheid van de vacht op lange termijn. Om te begrijpen hoe ze werken is het allereerst belangrijk te weten dat de huid uit drie lagen bestaat:

- De opperhuid
- De dermis
- De onderhuid

Dermocosmetische producten bestaan uit fijne moleculen die door hun speciale eigenschappen kunnen doordringen tot in de dermis, de middelste laag. Hierdoor kunnen onze producten voedingsstoffen afgeven waar het er toe doet en ertoe bijdragen dat de huid kan zorgen voor de vitale vacht die deze herbergt. Op deze diepte hebben Nogga-shampoos, balsems en maskers een optimale impact:

- Versterking van de vetlaag van de huid
- Voeding en hydratatie van de huid
- Problemen oplossen
- Huidweefsel beschermen
- Voorkomen van huidproblemen
- Helpen bij het herstellen van de natuurlijke balans van de huid

HOE ZIT DAT MET COSMETISCHE PRODUCTEN?

Een cosmetisch product heeft een kortdurende werking op de opperhuid (bovenste huidlaag) en vacht. Net als het gebruik van make-up, biedt een cosmetisch product op de lange termijn geen voordelen voor de huid of vacht. Een cosmetisch product verwijdert eigenlijk de vetlaag van de huid en dit is zeer schadelijk voor de huid en vacht. Daarom was het in het verleden beter om je huisdier niet vaak te wassen.

De voordelen van een dermocosmetica versus een cosmetisch product:

Vóór Nogga, in tijden beperkte mogelijkheden, zag het vergelijken van shampoo-merken er als volgt uit:

Met de huidige mogelijkheden ziet het vergelijken van een dermacosmetisch merk met een cosmeticamerk ziet er echter als volgt uit:

De donut is lekker en geeft snel resultaat bij het bevredigen van hunkeren, maar als je je gezondheid op lange termijn wilt verbeteren, zou je er waarschijnlijk niet structureel voor kiezen! Na het planten van een roos in de woestijn planten zijn wij ook niet verbaasd erover dat deze niet groeit.
Waarom zou je tijd besteden aan het wassen van je huisdier met een cosmetisch product dat de huid en vacht kan beschadigen? Welk excuus hebben we om niet te kiezen voor de best mogelijke zorg voor onze harige (of naakte) vrienden?

Gehydrateerd, levendig, gezond...

Dermocosmetisch versus cosmetisch

Of je jouw huisdier nu wekelijks of één keer per jaar wast, het is altijd beter om te wassen met een product dat een verschil maakt en daadwerkelijk de huid en vacht voedt!

Als je dat nog niet hebt gedaan, ontdek dan nu de juiste huid- en vachtverzorging voor jouw huisdier of kijk wat onze overtuigde klanten te vertellen hebben!

gallery + allProductReviews

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods