Het gaat niet helemaal perfect met de huid van mijn hond... hulp!

Het gaat niet helemaal perfect met de huid van mijn hond... hulp!

Hoe vaak lees je niet dat iemand raad vraagt voor zijn hond met huid of vacht problemen? Soms omdat zijn hond constant in de rui is of soms vragen ze voor raad bij ernstige problemen. Misschien heb je zelf een hond met huidproblemen (veroorzaakt misschien door allergieën of een ziekte). Zoals iedereen heb je veel verschillende soorten advies gevolgd (van dierenartsen of vreemden op sociale media) zonder volledige, langdurige oplossing van het probleem voor uw hond.

Het dieet van je hond is goed, je geeft supplementen, je borstelt veel of helemaal niet en hoogstwaarschijnlijk was je zelfs je hond met een diergeneeskundige shampoo of andere product. 


Maar de problemen verdwijnen niet helemaal. Waarom niet?
Vaak wordt gedacht dat zolang het dieet juist is, alle problemen worden opgelost. De realiteit laat zien dat dit niet altijd het geval is. De huid is het grootste orgaan en ook het enige externe orgaan. Waarom zou het voldoende zijn om alleen de kleinere inwendige organen van voeding te voorzien en niet het grootste externe orgaan? Beschouwen we een gezond dieet op zichzelf als voldoende voor onze huid? Of douchen, hydrateren en verzorgen we voor onze huid?
Het is natuurlijk zo dat verschillende mensen verschillende behoeften hebben. Wat voor mij werkt, werkt niet voor mijn vriend, enzovoort. Dit is echter hetzelfde met onze huisdieren. Sommige honden ervaren weinig tot geen huidklachten en sommige honden /rassen hebben veel last van klachten.


Het antwoord op het probleem is ongelooflijk eenvoudig: evenwicht. Om goed te kunnen functioneren, moet de huid in perfecte balans zijn.


Hoe kunnen we balans bereiken?
Ga terug naar de basis, we hebben al vastgesteld dat het dieet van uw hond correct is. Zo niet, begin dan daar. Wat dacht je van de verzorging van je hond? Gebruikt u een product dat zorgt voor evenwicht en voeding voor de huid? Waarschijnlijk niet, anders zou u dit niet lezen :) 


Helaas zijn er voor onze huisdieren, in tegenstelling tot mensen, niet veel producten op de markt die de huid op de eerste plaats zetten. De meeste producten die beschikbaar zijn, zijn enkel gericht op de vacht en het schoonmaken van deze of voor meer volume, meer glans, wittere vachten etc. Het kunnen ook medicinale veterinaire shampoos zijn die zijn ontworpen om de symptomen te verwijderen in plaats van het probleem te behandelen: een gebrek aan evenwicht. Producten die ALLES van de huid verwijderen (dat wil zeggen ontsmetten), kunnen ook de natuurlijke balans verstoren. Een sterke huid kan meestal herstellen. Zwakkere huiden daarentegen hebben moeite om te herstellen of herstellen helemaal niet en verliezen hun natuurlijke balans. Dit resulteert uiteindelijk in huid /vachtproblemen.


Producten gericht op de balans van de huid en vacht bevorderen een gezonde huid. Deze brengen evenwicht in onevenwichtige huiden door alle proteïnen, vitaminen, mineralen, omega 3 en 6 vetten en essentiële vetzuren op de juiste plek te voegen: rechtstreeks in de huid. De jeuk van jeukende huid wegnemen, de vetproductie in vette huid regelen (en niet verwijderen!), het immuunsysteem van allergische huiden opbouwen en gezonde huiden verbeteren en regenereren. Dit alles resulteert in de best mogelijke vacht voor uw hond. Het meest belangrijke onderdeel van huidverzorging is om de juiste ingrediënten in de juiste concentraties te hebben voor het beste resultaat.


Er is op dit moment maar één product in Europa wat dit kan, Nogga! Neem contact op voor een persoonlijk zorgplan voor uw hond, omdat elke hond het verdient om behandeld te worden als het individu dat het is.

Vorig artikel Voorkomen is een stuk effectiever
Volgend artikel Dwergkeesjes en vachtverlies - Van ruien tot kaalheid

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods