Plukken - luxe of noodzaak?

Plukken - luxe of noodzaak?

Voor honden met een plukvacht is de juiste techniek essentieel. Een wollige of zachte plukvacht kan wel hersteld worden. 

Wanneer een plukvacht meer wollig is dan ruw als gevolg van van onjuiste pluk- technieken, is het belangrijk dat de pluk sessies licht zijn en frequent. 

Waarom? 

De huid is een orgaan en hoe meer gestresseerd deze is, hoe slechter het hiermee kan omgaan. De huid heeft veel functies zoals het reguleren van hitte en het immuun systeem tot het creëren van de vacht. Als de huid gestrest wordt, kan dit leiden tot huid klachten zoals folikulitis, talg klier problemen etc. 

Daarom is licht en vaak plukken hier het antwoord. Het is beter om wekelijks een kleine hoeveelheid vacht te plukken dan elke 6 weken de hele hond. 

Bij het plukken gebruiken wij eerst de Coat King en dan het plukmes. Na het plukken wassen wij met stripping shampoo, dit is een erg belangrijke stap omdat Follikulitis vaker voor komt in honden die de vacht volledig moeten herstellen. Na de stripping shampoo gebruiken wij BioHorse shampoo om vacht groei te stimuleren. En ten slot de Olive balsam voor hydratatie en het essentiële toevoeging van omega 3 en 6 vetten. 

Het gebruik van de juiste producten NA de plukbeurt is erg belangrijk. Men is vaak van mening dat wassen na het plukken slecht is omdat de honden vaak huid irritatie of "plukkoorts"krijgen. Denk aan wanneer wij onze eigen huid scheren of waxen, het gebruik van de juiste verzorgende product is een must om dit soort huid klachten juist te voorkomen. Het probleem ligt niet aan het wassen zelf, maar het product dat hiervoor gebruikt wordt. 

Plukken is geen luxe voor de ruwharige hond, het is essentieel. 

Vorig artikel Dwergkeesjes en vachtverlies - Van ruien tot kaalheid
Volgend artikel De grootste fout bij het wassen van onze honden en katten... 

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods