De ultieme Pomeranian verzorgingsgids

De ultieme Pomeranian verzorgingsgids

Nogga - De juiste zorg voor jouw Pomeranian.

Je bezoekt onze site omdat jij, zoals hopelijk elke huisdiereneigenaar, het beste voor zijn huisdier wilt. Nogga is de expert als het gaat om de zorg voor dit geweldige ras. We zijn gepassioneerd om onze geliefde huisdieren de juiste zorg te geven die ze nodig hebben, zodat ze een gelukkig en gezond leven kunnen leiden. In een wereld van zo veel tegenstrijdige adviezen zijn wij toegewijd aan het wegnemen van mythen en het onthullen van de waarheid over huid- en vachtverzorging.

In dit artikel gaan we de meest gestelde onderwerpen behandelen, waaronder hoe vaak je je hartendiefje moet borstelen, wassen, enzovoorts...

Laten we beginnen!

Borstelen:

Een Pomeranian is een hond met een dubbele vacht, dit betekent dat ze 2x per jaar ruien, vrouwtjes ruien bovendien nadat ze loops zijn geweest en (zwaar) na een nest.

We raden deze borstels aan als de beste voor jouw Pomeranian:Van links naar rechts hebben we:
Biphasic spray
Flexibele Slicker
Poedelkam 25 cm

Het gebruik van bovenstaande combinatie is erg belangrijk om de huid en vacht correct te kunnen verzorgen. Onjuiste sprays en borstels zullen de vacht van uw huisdier beschadigen, soms zelfs onomkeerbaar.

Hoe te borstelen:

1. Zet je huisdier ergens veilig neer, bijvoorbeeld op een trimtafel. Zorg ervoor dat je huisdier niet kan uitglijden/vallen.
2. Schud die Biphasic spray! Spuit vervolgens een gelijkmatige laag over jouw huisdier.
3. Scheid de vacht voorzichtig met je handen, zodat je de huid kunt zien en het hele lichaam kunt borstelen met de flexibele slicker. We raden het gebruik van een niet-flexibele slicker af, omdat deze erg pijnlijk is voor jouw huisdier.

4. Herhaal stap 3, maar deze keer met de kam. Deze kam van 25 cm heeft de perfecte lengte en scheiding tussen de tanden om alle losse haren en knopen te verwijderen.

Als je klaar bent, moet de vacht van jouw huisdier er als volgt uitzien:De borstels zijn hier als set te bestellen.

Hoe vaak:

We raden aan om wekelijks te borstelen volgens de bovenstaande methode.

Wassen:

Vaak horen we dat wassen slecht is voor onze huisdieren, soms horen we dat te veel wassen slecht is. Sommige mensen wassen hun huisdieren echter wekelijks… wat is waar?

De ''meeste" producten waarmee de vacht (en ook huid) van honden gewassen wordt zijn gebouwd voor cosmetische doeleinden en zijn schadelijk voor de huid. Het neemt tijdens het wassen niet alleen het vuil weg van de vacht, maar ook bijv. de essentiële vetten en andere beschermende elementen die de huid in takt probeert te houden. Dit is hoe sommigen uitkomen op het idee: Het wassen van de hond is schadelijk.😞

Waarom zijn wij het maar gedeeltelijk hiermee eens? Nogga is het énige dermacosmetische merk dat beschikbaar is voor dieren. Wij richten onze aandacht op vachtverzorging die de huid geeft wat deze nodig heeft en deze ondersteunt en in staat stelt goed zorg te dragen voor een gezonde vacht.

Met Nogga mag je dagelijks wassen en je zou iedere keer opnieuw ervoor zorgen dat je de huid teruggeeft wat deze nodig heeft in vorm van essentiële vetzuren, eiwitten, vitaminen en mineralen!🤩

Dus nu we die mythe hebben weggenomen, laten we de juiste producten bekijken om het algemene onderhoud van de Pomeranian te waarborgen:

Purifying shampoo
Olive balsam
Biphasic spray

Ook te bestellen als een handige set!

Tijdens de rui/vachtwissel fase raden we aan om de Purifying shampoo te combineren met de Biohorse shampoo om snelle en optimale vachtgroei te stimuleren. Ook verkrijgbaar in onze Rui fase/Vachtgroei set.

Deze bovengenoemde combinaties zorgen ervoor dat de huid van jouw huisdier alle eiwitten, vitamines, mineralen, omega-vetten en essentiële vetzuren rechtstreeks naar de deur krijgt! 'S Werelds beste afhaalmaaltijd!

Hoe te wassen:

1. Gebruik lauwwarm water, ongeveer 37°C.
2. We raden aan om de shampoos puur te gebruiken. Verdunning is mogelijk tot max 1:4.
3. Grondig uitwassen
4. Verdun de balsem met warm water. Deze stap is belangrijk omdat de balsem tot op de huid moet komen. Meng 40 gram balsem met 200 ml water. Breng het balsem mengsel op de vacht aan.
b. Borstel de balsem in met de MaxiPin borstel. Deze stap is vooral belangrijk omdat het ervoor zorgt dat de balsem keurig tot op de huid komt en de vacht bedekt.
5. Grondig uitwassen
6. Verwijder overtollig water
7. Bescherm de vacht met Biphasic spray.
8. Droog jouw hartendiefje goed af. (Hierna beschreven!)

Hoe vaak wassen:

  • Algemeen onderhoud: We raden aan om elke 3-6 weken te wassen met de algemene onderhoud producten.
  • Vachtwisseling/ruifase: We raden aan om elke 7-14 dagen te wassen met de rui fase/vachtgroei producten.

Soms kan het lijken dat onze huisdieren te veel haar verliezen, kijk in ons artikel dat zoveel vachtverlies normaal is.

Vanaf welke leeftijd mag ik mijn hond wassen?

Met Nogga kunt u uw hond vanaf dag één wassen! Omdat we voor de huid zorgen, gebruiken we geen agressieve chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor puppy's of jonge honden. Dus wees gerust om je puppy zo snel mogelijk te wassen. Jong geleerd is oud gedaan! 

Drogen

Laten we ons huisdier luchtdrogen? Gebruiken we onze föhn? Kopen we een speciale droger voor honden? Wat is de beste aanpak, en waarom?

We raden aan om jouw huisdier nooit aan de lucht te laten drogen. Als we ons huisdier laten luchtdrogen, blijft de huid van onze lievelingen vochtig en kan dit in combinatie met de lichaamswarmte binnen een mum van tijd ongebalanceerde gistopbouw tot gevolg hebben. In extreme gevallen kan deze onbalans leiden tot haaruitval en Alopecia X.

De eigen föhn, liever niet. Met onze eigen haardrogers hebben we veel te lang nodig om ze volledig droog te krijgen, riskeren we de gevoelige huid van onze huisdieren te verbranden en kunnen we de huid gemakkelijk vochtig achterlaten (en warm - onthoud de gist!).

De waterblazer of professionele handdroger. De met afstand meest ideale optie en de enige die aan te raden is, is de aanschaf van een haardroger (waterblazer / combidroger) die is ontworpen voor ons huisdier.

Hier zie je het verschil tussen een menselijke föhn en een waterblazer:

Als je meer informatie wilt over drogen, leggen we hier uitgebreid uit wat goed en fout is.

De juiste producten:

Een microvezel handdoek
MaxiPin
Droger/waterblazer

Hoe te drogen:

1. Gebruik de microvezeldoek om het overtollige water te verwijderen, dit versnelt het droogproces aanzienlijk
2. Spray Biphasic spray op de vacht, dit beschermt de vacht tegen hitteschade.
3. Gebruik de handdroger of waterblazer om uw huisdier volledig af te drogen. Gebruik de MaxiPin-borstel tijdens het drogen om ervoor te zorgen dat het haar recht droogt.

Handige tip:
Het is altijd gemakkelijker om te drogen als je naast de hond en de borstel niet ook nog de droger hoeft vast te houden. Heb je geen waterblazer met statief, gebruik dan een handsfree houder met klem voor drogers voor een handdroger of een slangondersteuning voor waterblazers voor waterblazers zonder statief.

 

Nagels Knippen:

Net als bij ons moeten de nagels van onze huisdieren regelmatig geknipt worden, zodat ze comfortabel kunnen lopen en spelen. We raden je aan een van de volgende te gebruiken:

Nagelschaar
Elektrische nagelvijl

Dit is hoe de nagel moet worden geknipt:


Bij lichtgekleurde nagels is het "levend vlees" gemakkelijk te zien. Dit kan bij zwarte nagels moeilijker zijn. We hebben echter een geheim om met je te delen:Knip de nagel stukje bij beetje af, totdat je in het midden de “witte cirkel” ziet verschijnen. Zodra deze verschijnt, stop dan met knippen, omdat verder knippen de nagel kan laten bloeden. Als de nagel toch een keer bloedt hoeft je je geen zorgen te maken. Dit kan wel eens gebeuren en we hebben een goede oplossing hiervoor. We raden aan om bij het knippen van de nagels van uw huisdier altijd de Stop Bleeding poeder bij de hand te hebben.

Jouw hond laten trimmen:

Het is altijd super leuk om je huisdier te wassen en te verzorgen, maar het is ook fijn om af en toe lekker achterover te leunen en een professional het werk te laten doen. We weten hoe belangrijk het is dat jouw huisdier in de goede handen is en dan ook bij iemand die is opgeleid en weet wat hij/zij doet. Helaas hebben te veel trimmers niet genoeg kennis om voor ons ras te zorgen; daarom hebben we een lijst met gerenommeerde salons samengesteld.

Alopecia X

Helaas kunnen Pomeranians, zelfs met de beste zorg, aan Alopecia X lijden. De redenen hiervoor kunnen zo simpel zijn als het gebruik van de verkeerde producten/het verkeerd verzorgen van de huid en vacht. Dit type vachtverlies kan normaal gesproken worden teruggedraaid met Nogga en de deskundige kennis van ons team, die je bij elke stap zullen helpen.

Andere keren is Alopecia X niet omkeerbaar. In deze gevallen is het nog steeds net zo belangrijk, zo niet belangrijker om voor de huid te zorgen, omdat deze nu niet langer de bescherming heeft die ze nodig heeft. We hebben een uitgebreid artikel over dit onderwerp geschreven. Mocht je problemen ondervinden of bang zijn dat er iets niet klopt, neem dan onmiddellijk contact op met ons team.

Vorig artikel The difference
Volgend artikel Jouw dier wassen begint met de juiste shampoo

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods