Drogen na het wassen - belangrijk ja of nee?

Drogen na het wassen - belangrijk ja of nee?

Nogga is gewijd aan vachtverzorging "volgens de Nogga methode", onze filosofie is het voeden van de huid om gezond haar te creëren. Hygiëne is natuurlijk een veel besproken onderwerp; Maar we kijken niet altijd naar wat er gebeurt direct nadat we onze dier wassen.

Het wassen van een hond is niet hetzelfde als wanneer een hond zwemt of in de regen loopt. Als we een hond wassen, zorgen we dat het water tot  aan de huid komt, dan reinigen we de huid en voeden we de huid. Dan pakken we vaak een handdoek en wrijven onze hond (soms ruw) om hem droog te krijgen Wrijven we ons eigen haar hard met een handdoek, of pakken we het op /drukken het droog? Een hond moet ook nooit ruw met een handdoek gewreven worden, omdat dit het haar kan breken; Druk voorzichtig de handdoek over het lichaam van je hond om alle het overmatig water te verwijderen.

En nu? Laten we ons huisdier luchtdrogen? Gebruiken we onze föhn? Kopen we een speciale droger voor honden?

De 'makkelijkste' manier is ons huisdier te laten luchtdrogen, maar wij raden dit niet aan, zelfs voor honden met een gezonde huid en al helemaal voor honden met een zieke huid. Als we ons huisdier laten luchtdrogen, blijft de huid van de hond vochtig en warm voor een zeer lange tijd en dit kan een gistopbouw tot gevolg hebben . Een huisdier met een gezonde huid kan daar beter tegen, omdat de huid in betere conditie is en niet zo makkelijk overgenomen kan worden, maar een huisdier met zieke huid kan snel last krijgen van gistvorming. Gist komt van naturen op de huid voor, het maakt deel uit van de huidflora en leeft in symbiose met de andere flora op de huid. De huid van onze hond en de flora hebben een wederzijds voordelige relatie en beide hebben elkaar nodig om te kunnen overleven. De talg die door de talgklieren wordt geproduceerd, helpt de huidflora te voeden. Maar wanneer  er te veel sebum wordt geproduceerd of te weinig, ontstaat er een onbalans en krijgen we huidproblemen. Meer hierover later.
 
Tweede optie is om onze eigen haardroger op onze huisdieren te gebruiken. We voelen echter dat het onmogelijk is om uw huisdier op deze manier te drogen. Een volwassene Pomeranian duurt ongeveer 2 uur om bijna volledig droog te krijgen met een haardroger op de laagste stand. Met onze eigen haardroger kunnen we de huid vochtig achterlaten (en warm - onthoud de gist!), Of we riskeren de huid van onze huisdier te verbranden om ze volledig droog te krijgen. Beide opties niet goed voor een gezonde huid, maar een ramp voor zieke huid.

De enige echte optie, als we ons huisdier willen zelf thuis wassen, is het kopen van een haardroger (waterblazer /combidroger) ontworpen voor ons huisdier. Op dezelfde manier dat we specifieke producten kopen voor onze kinderen, moeten we dit ook voor onze huisdieren doen of ons huisdier naar de trimmer brengen, waar de trimmer als professional voor ons huisdier kan zorgen. Het wassen en drogen van een hond is niet makkelijk, en dit is de reden waarom mensen moeten studeren om dit te doen.

Als een haardroger of een trimmer helemaal geen optie is, doe dan de hond met een handdoek droog om alle overtollig water te verwijderen en met de hond een wandeling te maken. De warmte van het lichaam zal het droogproces helpen, net als de luchtbeweging van lopen.
Vorig artikel Hydratatie van de huid en vacht
Volgend artikel Gezonde huid hebben? Voed de microben!

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods