Hydratatie van de huid en vacht

Hydratatie van de huid en vacht

Het concept voor de mens is goed begrepen, we drinken water en we hydrateren onze huid. Sommige mensen hebben meer crèmes en verzorging nodig dan anderen en we begrijpen dit omdat we allemaal anders zijn. We begrijpen ook het concept van hydratatie bij planten, sommige planten leven zelfs in water omdat hun hydratatiebehoefte zo groot is en cactussen daarentegen heel weinig water nodig hebben om te kunnen overleven.

Maar hoe werkt dit concept met de vacht van onze honden?
Wat betekent hydratatie voor het haar?

Een goed gehydrateerd haar is sterk, en met sterk bedoelen we flexibel. Denk aan een tak, als de plant gezond is en we het proberen te breken breekt het niet gemakkelijk. Wat gebeurt er als de plant droog is? De tak is bros en breekt gemakkelijk in onze vingers.

Droog haar is haar zonder glans, haar dat gemakkelijk klit en makkelijk breekt. Vaak raken wij in een cyclus waarbij wij vaak onze honden “moeten” borstelen omdat ze snel klitten.. maar de vacht klit snel omdat het droog is, droog haar is beschadigd haar en borstelen beschadigd het haar nog meer waardoor wij het alleen maar erger maken.

Oxidatie is ook een teken van een beschadigde vacht, de rode /oranje verkleuring die wij vaak zien rond de ogen, mond, voeten etc. Het gebeurd omdat de haarkutikula open is, vuil en vocht blijft zitten en gist zich makkelijk ophouwt op deze plekken omdat deze plekken tegelijk warm en nat zijn.

Preventie is beter dan genezing, omdat we de vacht niet kunnen regenereren, kunnen we het alleen repareren. Biphasic spray helpt de haarkutikula te verzegelen waardoor het weer (zoveel mogelijk) waterbestendig wordt. Uiteindelijk is de hoofdfunctie het nieuwe haar te beschermen tegen hetzelfde probleem. Met de shampoo en balsem zorgen we voor alle hydratatie die de huid nodig heeft om het haar gezond te houden en met de Biphasic spray verzegelen we de haarkutikels om ervoor te zorgen dat deze niet uitdroogt.

Daarom raden wij aan voor het borstelen en voor het drogen (beide acties kunnen de vacht beschadigen met als resultaat, de haar kutikula open laten) de Biphasic spray aan te brengen. Verzegelt de haar kutikula met dank aan zijn macromoleculen die een hoge capaciteit hebben om de conditie te herstellen, beschermt tegen de zon, vervuiling en warmte (alles wat kan de haar uitdrogen en beschadigen). Dankzij de actieve ingrediënten gekwarterniseerde honing en Panthenol, biedt het alle hydratatie en voedingstoffen aan die nodig zijn voor gezond haar.
Vorig artikel De grootste fout bij het wassen van onze honden en katten... 
Volgend artikel Je hond drogen na het wassen - belangrijk ja of nee?

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods