Gezonde huid hebben? Voed de microben!

Gezonde huid hebben? Voed de microben!

Ik kwam een zeer interessant artikel tegen met de titel: 'Wil je een gezonde huid? Get dirty!'

Euhh..?!

Verbetering van de gezondheid van de huid heeft een direct effect op de vacht gezondheid en dit is precies wat we bij Nogga doen. Als mens hebben we allemaal gehoord over goed-voor-jou-vriendelijke 'probiotische bacteriën’, degenen die vermomd worden als melkachtige drankjes en uw intestinale gezondheid, energie en immuunsysteem versterken.

Maar realiseerde u zich dat de huid een eigen oppervlakbevolking van miljarden microben (de 'microbiome huid') heeft, om het helder en gloiende te houden? En wanneer dingen niet zo goed in balans zijn, is het vaak een onbalans van deze microben die de oorzaak zijn? Onze huid heeft meer dan 1000 microbiële soorten die op zijn oppervlak leven en die cruciaal zijn in vele huidcellenprocessen.
Ze helpen cellen te communiceren en ze moduleren een over-enthousiaste immuunrespons, waardoor ze voorkomen dat uitslag en allergische reacties plaats vinden. We beginnen pas recentelijk te begrijpen hoe veel onze huid van deze bacteriën kunnen profiteren. '

En dit geldt zowel voor mensen als voor honden. Als onze huid gezond is, gloeit het en is het is mooi; Als de huid van onze hond gezond is, gloeit de vacht en is het mooi.

Om een ​​mooie gezonde huid in mensen te hebben, moeten we reinigen en hydrateren, hetzelfde geldt voor honden voor een gezonde vacht.

Voor cleansing bij honden gebruiken we een shampoo:
 'Overreiniging is een probleem' Maar het gaat om de producten waar we mee wassen en niet over wassen zelf. Het is pas wanneer het reinigen tot een ontsmettingsoefening wordt getoverd dat de problemen ontstaan.
Een reiniger moet sterk genoeg zijn om het vuil te verwijderen, maar gevoelig genoeg om het ecosysteem op de huid niet te verstoren. Bij Nogga voegen we alleen toe aan het ecosysteem, we nemen nooit iets weg.

Nogga shampoos hebben ook "agebuster" zoals retinol, (een derivaat van vitamine A die de collageenproductie en de omzet van cellen stimuleert) die op zichzelf anti-aging is maar een samenwerken met de Omega-vetten van de balsams wordt dit effect nog sterker.
 
Moisturizing voor honden gebruiken we een balsam /mask:
Onze balsams zitten vol van Omega 3 & 6 vetten en essentiële vetzuren (EFA's). Wanneer deze op de huid worden aangebracht hebben ze een rustgevend, ontstekingsremmende werking en voegen ze toe aan het complex van lipiden, zuren en organismen die de huid beschermen tegen toxines, Irriterende stoffen en slechte microben.

'Om de voordelen van een voedingsstof volledig te benutten, moet het topisch toegepast worden', daarom werken ze zo goed in onze shampoos, balsams en maskers. Nogga (in tegenstelling tot andere shampoos en balsams) is wetenschappelijk ontwikkeld om door de huid te dringen en de haarfollikel te voorzien van voedingsstoffen.
 
Laten we C-vitaminen nemen als voorbeeld: het innemen van de voedingsstof verdeelt het tussen al uw organen - maar het komt niet aan in de huid. Dus als u het rechtstreeks op de huid aanbrengt, zullen alle voordelen daar benut worden en niet elders.
Vorig artikel Je hond drogen na het wassen - belangrijk ja of nee?
Volgend artikel Mijn hond wassen met iets anders dan hondschampoo - goed of slecht?

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods