West Highland White Terrier en de Nogga Vet lijn

West Highland White Terrier en de Nogga Vet lijn

Welke producten moet je gebruiken? Er is zoveel keus! Dus wat is het beste?

- RV shampoo?

- SB-shampoo?

- Revital Balsam?

Westies, als gevolg van "X" genetische oorzaken lijken te leiden aan seborrhoea aandoeningen. Een was protocol zal de atopie of de genetische problemen niet behandelen. Maar het zal de symptomen die ze veroorzaken behandelen.

Welke symptomen veroorzaken ze?

Droge of vettige huid, jeuk, wonden veroorzaakt door krabben, stafylokokken en malassezia (gist en bacteriën) profiteren van het verzwakte ontstekingsremmende systeem dat nog meer problemen veroorzaakt ...

Welk Revital-product dekt het bovenstaande?

Revital SB-shampoo natuurlijk! Als de infectie erg  is, is het verstandig om eerst een paar keer te wassen met RV om de bacterieniveaus te verlagen (ozon kan ook worden gebruikt). Afwerking altijd met de Revital Balsam.

Een Westie zonder huidproblemen mag niet standaard worden gewassen met de Vet Line. We raden aan om elke 15 dagen de Purifying shampoo en Lavender Balsam te gebruiken voor een optimaal onderhoud van hun gevoelige huid.

Als de huid na het plukken geïrriteerd of rood wordt, raden we aan Stripping shampoo POST-plukken te gebruiken.

 

Achtergrond informatie:

De onderstaande achtergrondinformatie is belangrijk om te begrijpen, zodat u het juiste was protocol voor een Westie met huidproblemen correct kunt kiezen.

Jaren geleden werd Nogga gevraagd door een wereldwijd bekende en beroemde West Highland white terrier-specialist, om een product te formuleren dat huidproblemen specifiek voor Westies zou oplossen. De gebruikelijke diagnose was "Malassezia", die intense jeuk, wonden door krabben veroorzaakt en infectie door bacteriën (staphylococcus).

Nogga ontwierp een shampoo die de symptomen behandelde, het heette Revital (niets anders, fit was her enige). Het was een shampoo met dubbele werking; met ingrediënten die bekend staan om hun anti-bacteriële en anti-malassezia-eigenschappen. Het een immens succes, huidtesten bevestigden dat de niveaus van bacteriën en malassezia niveaus dramatisch waren verminderd, welk de kwaliteit van leven van aangetaste Westies zichtbaar en onmiddellijk verbeterde.

Hun problemen waren echter weer aanwezig, de jeuk zou weer oplaaien na het kalmeren. Ze zouden beter worden en dan erger. We hebben toen besloten om het Revital-assortiment uit te breiden om dit probleem op te lossen.

De Revital Vet-lijn was geboren. Samengesteld uit de originele Revital-shampoo die werd hernoemd tot:

Revital RV-shampoo: dezelfde formule werd behouden en we voegden ingrediënten toe die bekend staan om hun anti-jeukeigenschappen. Dit zette de RV-shampoo om in een product dat ingrediënten gebruikt die bekend staan om hun antibacteriële, jeuk- en anti malassezia-eigenschappen.

Revital SB-shampoo: het bevat ingrediënten die bekend staan voor de regulatie van de talgklieren. Ze zorgen voor de juiste werking van de talgklieren. Het wordt gebruikt tegen roos en tegen overproductie van talgrijk vet. Het bevat ook ingrediënten die bekend staan om hun antibacteriële eigenschappen (meer voor onderhoud dan om problemen op te lossen), jeuk, anti malassezia en het is rijk aan zink, een mineraal waarvan bekend is dat het essentieel is voor keratinisatie (vernieuwing) van de huid.

Als laatste maar zeker niet de minste in de verzorging en het onderhoud van reactieve huiden in het Westie-ras is het:

Revital Balsam: het gebruik ervan is essentieel (altijd en zonder uitzonderingen) na het gebruik van de juiste shampoo. Het is rijk aan Omegas waarvan bekend is dat ze het ontstekingsremmende systeem van de huid reguleren en nieuwe afweermechanismen creëren. Bevat Aloë Vera, bekend om zijn kalmerende en jeukende eigenschappen.

 

Voor het juiste was protocol voor uw huisdier, raden wij u aan om rechtstreeks contact met ons op te nemen.

Vorig artikel Ichthyosis bij de Golden Retriever
Volgend artikel Was jij nog steeds je huisdier zoals in 1999?

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods