Ichthyosis bij de Golden Retriever

Ichthyosis bij de Golden Retriever

Golden Ichthyosis is een schadelijke en ongeneeslijke erfelijke ziekte. De eerste symptomen manifesteren zich tussen 1 en 18 maanden door de vermenigvuldiging van grote roos. Deze zijn zichtbaar op de rug en de buik en de huid is droog, schilferig en gehyperpigmenteerd.

Ongeveer 50% van de Golden Retrievers in Europa zijn dragers van de genetische mutatie die verantwoordelijk is voor Ichthyosis.

Het goede nieuws is dat deze ziekte heel goed reageert op onze wasprotocollen en dat het mogelijk is de symptomen permanent te verwijderen en te controleren met de Nogga Vet lijn*.

Golden Ichthyosis en Nogga – de benodigde producten:

  • SB Shampoo
  • Revital balsam

Methode: was met onverdunde SB-shampoo en masseer deze in tot op de huid in de groeirichting van de vacht. Spoel uit en verdun de Revital-balsem tot 50%, breng aan en gebruik een borstel om de balsem gelijkmatig te verdelen. Zorg ervoor dat het de huid bereikt. Tijdens de eerste twee wasbeurten vereisen zowel shampoo als balsem 15-20 minuten inwerktijd op de huid alvorens te spoelen. Daarop volgende wasbeurten vereisen 5-10 minuten.

Herhaal dit wekelijks. Na de eerste wasbeurt zal de conditie verbeteren. In de eerste maand (tussen week 3 en 4) is het echter normaal dat de hoeveelheid roos die van de huid valt dramatisch toeneemt. Dit is geen tegenvaller; het is de gezonde renovatie van de huidcellen. Zodra deze peeling is gestopt en de huid weer gezond is, zal de hond maandelijks (1x per maand) onderhoudsbehandelingen nodig hebben voor de rest van zijn leven met SB Shampoo en Revital balsam. Dit zorgt ervoor dat de peeling onder controle blijft en de slechte geur niet zal terugkeren.

* Voor de beste resultaten raden we aan dat een professionele trimmer deze therapie uitvoert.

Vorig artikel Jouw dier wassen begint met de juiste shampoo
Volgend artikel West Highland White Terrier en de Nogga Vet lijn

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods