Wat veroorzaakt verkleuring rond de ogen?

Wat veroorzaakt verkleuring rond de ogen?

Er zijn meerdere oorzaken mogelijk namelijk: wisselen van gebit, de pH van de maag welk wordt bepaald door het voer, het drink water is te hard etc. De vlekken zijn meestal zichtbaar als rood/ bruin kleurige gebiedend onder de ogen en komen voor bij verschillende rassen. De verkleuring wordt voornamelijk veroorzaakt door gist. Wanneer de haarschaft open is het vocht onder de ogen blijt geplakt en in combinatie met de lichaamstemperatuur dit is een perfecte flora voor de groei van bacteriën.

Hoe kunnen wij dit oplossen?

Controleer de hardheid van het water in uw regio (dit kan gedaan worden via de watermaatschappij), mocht dit te hard zijn gebruik flessen water of een waterfilter om het water te verzachten. De pH van hard water is altijd basisch in vergelijking met zacht water dat een hoger zuurgehalte heeft. Zacht water verhoogt het zuurgehalte van het lichaam van de hond en dood de bacteriën rondom de ogen op een natuurlijke manier.

Het is zeer belangrijk om het gebied rond de ogen goed te verzorgen omdat bacteriën zich kunnen hechten aan de haarschaft als deze open is. Om dit te voorkomen adviseren wij om het gebied goed te drogen en Biphasic spray aan te brengen. Biphasic spray sluit de haarschaft en voorkomt dat er bacteriën en mineralen zich aan het haar kunnen hechten en verkleuring kunnen veroorzaken. De resultaten zijn meestal zichtbaar na 3 weken aangezien wij het haar enkel kunnen repareren en de nieuwe haartjes beschermen tegen verkleuring. Als al het beschadigd haar eenmaal is uitgevallen (gelukkig gaat dit redelijk snel rond de ogen) zal het nieuwe haar beschermd door Biphasic spray het water en vuil afstoten en het gebied mooi en schoon houden.

Vorig artikel Mijn hond wassen met iets anders dan hondschampoo - goed of slecht?
Volgend artikel Ozon therapie voor dieren

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods