Mijn hond wassen met iets anders dan hondschampoo - goed of slecht?

Mijn hond wassen met iets anders dan hondschampoo - goed of slecht?

Dit kan een beetje controversieel zijn, we horen vaak dat we onze honden kunnen wassen met wasmiddel, baby shampoo of azijn om een ​​paar dingen te noemen. Vaak hooren we ook dat "als het goed is voor ons, moet het ook goed zijn voor onze honden".

Toch? Fout!

Het komt misschien niet als een verrassing om te horen dat honden niet hetzelfde zijn als wij, de pH van hun huid is anders, de pH van hun maag is anders, de dikte van hun huid is anders en hun huid groeit veel meer haar dan de onze om maar een ​​paar verschillen te noemen. Dus ook niet zo verrassend dat ze verschillende zorgbehoeften hebben dan mensen.

Een hond wassen met afwasmiddel, wat gebeurt er?
Afwasmiddel  is gemaakt om vet te verwijderen, in wezen is het een ontvetter. De huid op de palmen van een mens is 4 mm dik en is de dikste huid op ons lichaam. Maar zelfs met onze dikke huid op onze handen, komt het vaak voor dat je huid droog is na het afwassen.

Een hond wassen met een baby shampoo, wat gebeurt er?
Baby shampoo is gemaakt voor baby's, baby's hebben dunner huid dan volwassenen en hebben dus  zachtere zorg nodig dan een volwassenen. Zacht schoonmaken en zacht voeden om de huid soepel te houden. Kortom, de babyhuid heeft een andere (zachtere) zorg nodig voor volwassen huid.

Dus hoe passen we dit bij honden toe?
Honden zijn anders dan mensen en hebben andere zorg nodig; Ik herhaal het nogmaals omdat het zo belangrijk is om te begrijpen. De huid van de hond ligt op zijn dikste tussen 3-5 cellen in vergelijking met onze 10-15 cellen. In tegenstelling tot onze huid op ons lichaam moet de huid van een hond ook nog eens vacht groeien, daarom moeten we de huid van onze honden voorzien van de juiste voeding en een baby product is hier niet voor ontworpen. Dit is ook waarom we nooit de vetlaag van onze hond mogen verwijderen. Soms vinden mensen dat voor echt vetige honden ok is om een ontvettingsproduct te gebruiken omdat dit de “snelste” oplossing is om het vet te verwijderen. Dit klinkt correct, maar we moeten ons eerst afvragen waar het vet vandaan komt. Overmatig vet productie ontstaat wanneer de talgklieren die te hard werken en het verwijderen van het vet helpt het probleem niet op te lossen. Het maakt eigenlijk het probleem erger.

De Nogga methode van werken is om vet toe te voegen aan de huid; Dit kalmeert de talgklieren en stopt het overproduceren van vet waardoor wij het probleem vanuit de bron oplossen.

Wanneer we een product voor onszelf kiezen, kiezen we een op basis van onze behoeften en hebben we allemaal verschillende dingen nodig. Mensen gebruiken producten volgens haartype; krullend of recht. Wij kiezen producten op basis van ons huidtype; Vet, droog, combinatie en de lijst gaat zo door. Een product dat goed werkt voor één persoon, kan helemaal niet voor een andere persoon wekren en dit is iets wat we voor mensen accepteren.

En voor honden?
We moeten een product kiezen op basis van de behoeften van onze hond; Een doberman en een Pomeranian hebben duidelijk verschillende behoeften als het gaat om vacht verzorging; Maar de basis is hetzelfde. Ze hebben beide haar nodig om de huid te beschermen. En het groeien van haar begint in de huid in de haarfollikels.

Een derma cosmetisch / nutri cosmetisch product zoals Nogga is ontwikkeld om door de huid te dringen en de haarfollikel te voorzien van voedingsstoffen. Binnen elke haarfollikel is een talgklier die talg bevat. Talg is gemaakt van verschillende vetten en creëert een barrière op de huid die we kennen als de "vetlaag", deze laag is gemaakt van essentiële flora en bacteriën (inclusief talg) die de huid beschermt , gezond en in evenwicht houd.

De talg komt op de huid en het haar dankzij de arrector pili spier die trilt (deze spier is de reden waarom we kippenvel krijgen) en verdeelt de talg gelijkmatig over de huid en het haar en zorgt dat deze gehydrateerd blijven. Nogga brengt evenwicht in de huid op dezelfde manier als een probiotica evenwicht brengt in de darmen, door de flora in de natuurlijke balans te brengen. 

Nogga wordt geformuleerd met dezelfde ingrediënten die van nature nodig zijn voor de gezondheid van de huid en haargroei; omega vetten, vetzuren, biotine, retinol, vitamine E, vitamine B, eiwitten, mineralen en nog veel meer. Door het toevoegen van deze essentiële ingrediënten rechtstreeks in de huid en direct in de haarfollikel en de talgklieren, krijgt de huid direct alle voordelen. We verwijderen de vetlaag niet, we voegen alleen toe. 

Een gezonde huid = een gezonde vacht.
Vorig artikel Gezonde huid hebben? Voed de microben!
Volgend artikel Wat veroorzaakt verkleuring rond de ogen?

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods