De grootste fout bij het wassen van onze honden en katten... 

De grootste fout bij het wassen van onze honden en katten... 

Schoonmaken!

Wanneer wij het over wassen hebben, is het meest belangrijke om al het vuil en vet te verwijderen met zeep en om er zeker van te zijn dat er geen residuen over blijven, toch? Niet helemaal.

Misschien denk je dat voor je huisdier iedere shampoo die lekker ruikt of een mooie fles heeft goed genoeg is omdat “wassen toch slecht is?” of omdat “je hem/haar alleen wast wanneer het nodig is”, niet vaak dus... Maar je kan er niet meer naast zitten.

De grootste fout hier is niet het wassen van onze huisdieren; het is het product waarmee we ze wassen. Veel shampoos zitten vol met sterke zuiveringsmiddelen en geuren die bijzonder hard zijn voor de huid. Bij het gebruik van deze type product worden de goede hydraterende factoren van de huid verwijderd. Het blootstellen van de huid op deze manier kan leiden tot een overvloed van huidproblemen; droogheid, gevoeligheid, jeuk, ontsteking, veroudering, enz. En hoe meer de huid wordt gestrest, hoe zwakker en gevoeliger deze wordt.

Dus te vaak wassen moet zeker slecht zijn? Veel mensen denken nog steeds dat dit het geval is om door de hierboven genoemde redenen. Zelfs vandaag de dag is “de vetlaag verwijderen door wassen” nog steeds een grote zorg bij het wassen van onze huisdieren.

Het meest belangrijke onderdeel van huidverzorging is om de juiste ingrediënten in de juiste concentraties te hebben voor het beste resultaten. Het is natuurlijk aan ons als eigenaar om een ​​product met deze eigenschappen te vinden voor onze huisdieren. 

Nogga is het enige product dat momenteel beschikbaar is in Europa, die organische natuurlijke actieve ingrediënten gebruikt die in staat is om de huid van buitenaf te voorzien van de voeding die het nodig heeft. Nogga is een externe nutricosmetic; de term Nutricosmetic refereert aan supplementen die de huid in functie en kwaliteit kunnen ondersteunen. Ze kunnen de structuur verfijnen en de stevigheid vergroten, daarnaast ondersteunen bij huid- en vachtverbetering. Vele macro- en micronutriënten zijn beschikbaar voor deze effecten, onderbouwd met talloze medisch-wetenschappelijke studies. Zo kunnen micronutriënten zoals Retinol (Vitamine A) duidelijk de stevigheid verbeteren waarbij micronutriënten zoals vitamine C een anti oxidatieve werking tonen. Daarnaast is een goeie verhouding van voedingsstoffen zoals Omega-3 onmisbaar voor mooie huid zonder huidproblemen, niet elke dier ondervindt direct huidproblemen of lichamelijk klachten door een tekort, maar heeft het dier ‘een zwakke schakel’ in het lichaam, dan kan dit de klachten verergeren of zelfs veroorzaken. Nutricosmetic producten zoals Nogga hebben een sterke invloed op het behouden en creëren van een gezonde huid en vacht, en zijn echt onmisbaar in de zorg van onze dieren.

Een gezonde huid is een gezonde vacht.

Soms hebben we een snelle verbetering nodig, bijvoorbeeld wanneer volume in korte tijd nodig is. Hiervoor kan men een goed kwaliteit cosmetisch product gebruiken om dit tijdelijke effect te bereiken. In het volgende artikel kunt u meer lezen over het gebruik van cosmetische producten vs nutricosmetic producten.

Vorig artikel Plukken - luxe of noodzaak?
Volgend artikel Hydratatie van de huid en vacht

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods