Jouw dier wassen begint met de juiste shampoo

Jouw dier wassen begint met de juiste shampoo

Krijg jij ook wel eens vuile pootjes over de vloer? Veel baasjes ondervinden een ohja!-momentje wanneer je hen deze vraag stelt… 

Help! Mijn beesje heeft een opfrisbeurt nodig!

Onze huisdieren zijn dol op buiten spelen. Of het nu gaat om een kleurrijke herfstwandeling… Of om het verkennen van het nieuwe groen na de eerste warme voorjaarsbui… Om ronddartelen in de sneeuw of ravotten op het strand… De natuur en elementen werken in op de vacht én huid van jouw trouwe metgezel. 

Op momenten zoals deze wil jij, als zorgdragend baasje, je hartendiefje een handje helpen met een badje. Maar hoe pak je dit aan? Kan je je hond met afwasmiddel wassen? En is handzeep dan wel ok?  

De juiste producten selecteren -voor vacht én huid- is niet van de poes. Daarom geven wij je graag wat tips mee! 

Zo veel keuze… Maar de juiste keuze? 

Zodra je een dierenwinkel binnenloopt, kom je terecht onder een spervuur van gadgets: snacks, voeding, speeltjes… én vachtverzorgingsproducten.  

Vooral het grote aanbod aan shampoos en haarsprays oogt wat vreemd. Het lijkt alsof er wat bestaat voor elk beestje. Nochtans horen we vaak zeggen dat een maandelijks badje niet gezond is voor jouw viervoeter. 

Helaas zit er een kern van waarheid in deze uitspraak. De huisdierenindustrie is slechts beperkt gereguleerd, waardoor sommige flesjes in de rekken erg schadelijk kunnen zijn. 

Een product dat niet zorgvuldig is samengesteld om voor de vacht én huid van jouw huisdier te zorgen, kan immers lelijke gevolgen veroorzaken. Kies daarom niet enkel op basis van geuren en kleuren, maar denk ook aan de gezondheid van jouw lieverd! 

 

"hond met strik"

Een dierenvacht is geen mensenhuid 

Wist je dat de huid van jouw hond 7 keer dunner is dan die van ons? En de huid van je kat is zelfs 13 keer dunner! Je kan je dus wel voorstellen dat zelfs één ongezonde wasbeurt kwalijke gevolgen kan hebben. 

Maar wat maakt een product goed en gezond, of juist het tegengestelde? Het is aangeraden om op te letten met “cosmetica”. Dit zijn shampoos die een mooi resultaat beogen, maar daarbij enkel inwerken op de vacht van jouw viervoeter.  

Integendeel: ze wassen de gezonde en essentiële vetlaag weg, die van nature op alle (dieren)huiden aanwezig is. Dit laagje vetten en mineralen zorgt voor een natuurlijke barrière tegen ziekmakers en vuil. Verwijder je deze vetlaag, dan kan dat ernstige chronische problemen veroorzaken. Denk daarbij aan een droge huid, jeuk, roos, vieze geuren, haaruitval, uitslag en andere kwalen die je naar de dierenarts doen hollen… 

Maak kennis met dermacosmetica (*) voor huisdieren! 

De term “dermacosmetisch” betekent, kort gezegd, waar de huid of “derma” en schoonheid of “cosmestica” mekaar ontmoeten. Dit principe wordt al lang toegepast in shampoos en conditioners voor baasjes. Denk maar eens aan de reclame die je op TV ziet…  

Onze shampoo bevat het essentiële ingrediënt X dat jouw huid en haar van binnenuit voedt…” 

Gewapend met een hele stapel wetenschappelijk bewijs en een passie voor huisdieren, heeft Nogga gelijkwaardige producten samengesteld voor onze viervoeters. Zo zorgen ze niet alleen voor een propere vacht, maar wordt ook de huid van jouw lieveling zachtjes gereinigd, gevoed en gehydrateerd.  

We hebben wat ontwikkeld voor elk vachttype en kwaaltje. Op onze website vind je alvast een heleboel info. Twijfel je over de juiste producten voor jouw hartendiefje? Vraag dan productadvies aan Noggi, onze huisexpert!

 

(*) Lees meer over het verschil tussen cosmetica en dermacosmetica

 

Vorig artikel De ultieme Pomeranian-verzorgingsgids
Volgend artikel Ichthyosis bij de Golden Retriever

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods