Over droogshampoos & maskertjes

Over droogshampoos & maskertjes

Zoals in elke markt, zijn er ook hippe trends en nieuwe rages in de wereld van huid- en vachtverzorgingsproducten. Denk bijvoorbeeld aan gezichtsmaskers, haarsprays, droogshampoos, parfums, ozonbaden... Sommige van deze producten kennen een korte hype, anderen zijn gekomen om te blijven.

Deze blog is het antwoord op een vraag die we soms krijgen:

"Verkopen jullie ook zoiets als dit?"

Kort gezegd: veel items zitten (in een of andere vorm) in ons assortiment. Vachtverzorgingsproducten die echter niet aanleunen bij de identiteit van Nogga, verkopen we helaas niet.

De filosofie van Nogga gaat uit van het onderhouden van een gezonde huid en vacht, waarbij de huid optimaal functioneert en een natuurlijke én mooie vacht kan groeien. Om dit te bereiken, bevatten onze producten natuurlijke extracten die een wetenschappelijk bewezen werking hebben. Deze ingrediënten dringen door tot in de huid om deze extra te voeden, activeren en ondersteunen.

Indien je meer wilt weten over de voor- en nadelen van specifieke productypes en waarom we deze al dan niet verkopen, kan je hieronder verder lezen!

 

Droogshampoos

Een droogshampoo lijkt soms een godsgeschenk voor baasjes. Sommige huisdieren staan immers niet te springen voor een badje! Ook oude of erg jonge viervoeters zijn gemakkelijker geholpen met een droogshampoo. Of misschien heb jij een actieve buitenviervoeter, die wel eens vuil wordt tussen 2 bezoekjes aan het trimsalon.
 
Toegegeven, het is verleidelijk om af en toe eens een droogshampoo te gebruiken. Ze zullen de vacht ontvetten en drogen, zodat je oppervlakkig vuil gemakkelijk kan uitkammen. Een snel en bevredigend resultaat!
 
Helaas drogen deze shampoos niet alleen de vacht, maar ook de huid van jouw hartendiefje uit. Ook kleine vuildeeltjes zullen achterblijven in de vacht. En ten slotte is er geen langetermijnvoordeel, omdat de huid en vacht niet gevoed worden.
 
❌ Geen droogshampoos in ons aanbod
 

Gezichtsmaskers

 
Wat is een gezichtsmaskertje voor viervoeters? Net zoals bij baasjes, breng je een hydraterende crème of verschonende lotion aan op het gezicht van jouw hartendiefje en laat het (even) inwerken. Elk maskertje op de markt heeft een andere samenstelling, afhankelijk van het beoogde effect.
 
Het verschil tussen 'maskertjes' en 'shampoos' of 'conditioners' is in dit opzicht niet erg groot. Het is wel een slim marketingtruukje om jezelf te onderscheiden van andere producten. 
  
✅ Je vindt bij Nogga alle producten die je hartendiefje nodig heeft,
in de vorm van shampoos, conditioners en sprays.
 

Parfums

Spuit jij ook graag een geurtje vooraleer je gaat stappen? Dan ben je niet alleen, want een lekkere geur is erg aantrekkelijk voor mensen! Helaas denken onze viervoeters hier anders over...
 
Huisdieren verkiezen een zachte en natuurlijke geur. Zwaar geparfumeerde producten zijn ze liever kwijt dan rijk. Ze zullen dan rondrollen in gras of modder of hun vacht proberen 'schoonlikken'. Deze producten bevatten vaak ook chemicaliën die de huid en vacht uitdrogen.
 
Om tegemoet te komen aan de wensen van de baasjes en het welzijn van hun viervoeters, ontwikkelden we enkele eenvoudige parfums. Ze hebben een zachte geur en bevatten slechts 3 ingrediënten: water, alcohol denat en parfum.
 
✅ We verkopen enkele zachte, eenvoudige parfums
 
 

Haarsprays

Ahhh, haarsprays! Wil jij ook die perfecte, golvende look voor een foto of feestje? Haarspray helpt om de vacht te stylen en extra glamour te geven. Met haarspray kan je de vacht een maximaal volume geven, voor bv. fotoshoots en shows. Deze sprays zijn vaak cosmetische producten met een snel, mooi resultaat.

(Er is wel een kostprijs aan verbonden: haarsprays drogen de vacht en huid uit, zodat huidproblemen kunnen ontstaan. Ook veroorzaken ze barstjes in de haarschacht op lange termijn, dit kan dan weer leiden tot kleurverlies, klitten en gespleten uiteindes.)

Wij creëerden een Styling Spray met citroenextracten die voldoet aan onze gezondheidsstandaard. Met dit product ondervindt jouw hartendiefje geen uitdroging aan huid en vacht. De haren zullen sterker glanzen en meer textuur krijgen, zodat de vacht voller wordt.
 
✅ Een niet-schadelijke spray voor meer volume.
 

Ozonbaden

Een recente binnenkomer in de wereld van huid- en vachtverzorgingsproducten is Ozontherapie. Ozon is een geactiveerde vorm van zuurstof en heeft tal van wetenschappelijke bewezen voordelen. Daarnaast heeft ozon nagenoeg geen negatieve bijwerkingen. Je kan meer lezen over ozon in het toegewijde artikel!
 
Waarom verkopen wij dan geen ozon-baden? Vanuit een praktisch en financiëel standpunt, zijn er enkele nadelen van ozon-baden: 
  • De baden zijn erg groot, dus niet erg praktisch in huis.
  • Ozon is geen stabiele chemische verbinding. Elke 1 tot 10 minuten 'vervliegt' de helft van alle ozon uit het bad.
  • Je moet het bad laten vollopen, dus een hoog waterverbruik.

Wij hebben het Cashido Mermaido Ozon-apparaat opgenomen in ons assortiment. Dit toestel is handig op de muur te monteren en werkt als een douchekop. Je verbruikt minder water en het biedt een constante toevoer van ozon aan het water!

✅ Geen ozonbaden, maar wel een handig Ozon-apparaat!

 

Vorig artikel Wie(t) heeft er nog niet van gehoord?
Volgend artikel Mee-eters bij naaktdieren

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods