Allergieën en huid klachten

Het natuurlijk evenwicht van de huid verliezen

Huidproblemen zijn het gevolg van een verlies van de natuurlijke balans van de huid. De huid wordt dan zwak en vatbaar voor externe factoren; zoals allergenen.

Het verstoren van de natuurlijke balans van de huid is slecht nieuws voor onze huisdieren. Het kan jeuk veroorzaken, wat vervolgens microschaafwonden en wonden op de huid veroorzaakt. Het immuunsysteem van de huid raakt aangetast waardoor bacteriën en gist ongecontroleerd kunnen groeien. Dit veroorzaakt nog meer jeuk en de huid komt al snel in een vicieuze cirkel terecht.

Alle huisdieren kunnen last hebben van huidproblemen. Sommige rassen lijken echter meer gevoelig te zijn dan andere. Sommige rassen zijn erg gevoelig voor jeuk en droog huid. Andere rassen hebben de neiging om vettig te worden, te jeuken  en een onaangename geur te produceren. Golden Retrievers kunnen last hebben van "Golden Ichthyosis: (zwarte roos). Pomeranians kunnen hun vacht verliezen, Franse Bulldogs, West Highland White Terrier hebben vaak last van gist / bacteriële infecties. Dit zijn maar enkele voorbeelden van aandoeningen waar onze huisdieren last van kunnen hebben.

Het is misschien niet verrassend dat onze huisdieren last hebben van huidproblemen als we ons realiseren dat de huid van honden 7x dunner is dan de menselijke huid. De huid van een kat is nog gevoeliger aangezien deze een ongelooflijke 13x dunner is dan de menselijke huid. De huid van onze huisdieren is het grootste orgaan van het lichaam. Het lichaamsgewicht van volwassen dieren is 12% huid, het lichaamsgewicht van een pasgeboren puppy kan oplopen tot 24% huid.

Het is cruciaal om voor de natuurlijke balans van de huid te zorgen.

Hoe worden huidproblemen conventioneel behandeld?

Heel vaak worden huidproblemen 'behandeld' door de symptomen te onderdrukken. Meestal worden antibiotica, cortison (tabletten of crèmes) / medicinale shampoos als oplossing voorgeschreven. Het gebruik van dit soort behandelingen leidt echter zelden tot een oplossing op de lange termijn.

Cortisone vertraagt het vernieuwingsproces van de huid, dit vertraagt de vermenigvuldiging van het probleem, maar lost het onderliggende probleem niet op; het verlies van de natuurlijke balans van de huid. Het vertragen van de vernieuwing van de huid kan namelijk ernstigere gevolgen hebben: een zieke huid kan namelijk  geen nieuw haar laten groeien. Dit betekent dat de tere huid nu nog meer is blootgesteld, waardoor het verder verzwakt en kwetsbaar blijft voor bacteriële en schimmelinfecties. Het veroorzaakt meer jeuk en de cyclus gaat door.

In deze gevallen zal vaak een medicinale shampoo worden voorgesteld. Met agressieve ingrediënten zoals chloorhexidine wordt de huid vervolgens volledig gedesinfecteerd. Alle slechte, maar ook alle goede bacteriën en gisten worden verwijderd. Dit verstoort de natuurlijke balans van de huid verder aangezien de huid geen steriele omgeving is en nooit zou moeten zijn.

De huid bevat van nature miljoenen micro-organismen die de natuurlijke huidflora (balans) vormen en in een symbiotische relatie leven met hun gastheer: uw huisdier. Dit is een wederzijds voordelige relatie en creëert de natuurlijke barrière van verdediging voor externe factoren.  

Wanneer de barrière van uw huisdieren wordt aangetast, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te herstellen. Het handhaven van het hydratatieniveau van de huid is een belangrijk onderdeel van de behandeling van de huidproblemen.

Hoe ondersteunt Nogga de huid?

Nogga speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen en bevorderen van de barrière van verdediging van huiden (ook bekend als de vetlaag). Nogga voorziet de huid van alle ingrediënten die het nodig heeft om de huid te kalmeren en het terug te brengen naar zijn natuurlijke balans. Onze producten zijn geformuleerd met (plantaardige) eiwitten, vitamines en mineralen die de elasticiteit van de huid verbeteren, helpen bij het vernieuwen van cellen en de haargroei doen bevorderen. De omega-vetten en EFA's in onze conditioners ondersteunen en versterken het immuunsysteem van de huid en helpen bij het reguleren van de talgklieren en het reguleren van de ontstekingsreactie.

Zodra het evenwicht is hersteld, zal de vacht opnieuw groeien, waardoor de huid wordt beschermd tegen de externe elementen.

Neem voor een persoonlijk zorgplan * voor uw huisdier contact met ons op.

* Voordat we een zorgplan aanbevelen, raden we aan dat uw huisdier eerst wordt gecontroleerd door een dierenarts en dat u een juiste diagnose krijgt. Er zijn veel ziektes die zich voordoen als huidproblemen en kunnen niet worden vastgesteld door enkel naar je huisdier te kijken. Nogga zorgplannen zijn geen vervanging voor medische zorg en het kan nodig zijn om een zorgplan aan te vullen met medicatie.

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods